kids encyclopedia robot

Agnieszka Włodarczyk facts for kids

Kids Encyclopedia Facts
Quick facts for kids
Agnieszka Włodarczyk
Agnieszka Włodarczyk (2018).jpg
Agnieszka Włodarczyk, 2018
Background information
Birth name Agnieszka Włodarczyk
Born December 13, 1980 (1980-12-13) (age 40)
Origin Sławno, Poland
Genres Pop
Occupation(s) Actress, singer
Years active 1997 - present
Labels My Music
Associated acts Jak Oni Śpiewają, Taniec Z Gwiazdami

Agnieszka Włodarczyk (born 13 December 1980 in Sławno) is a Polish actress and singer, who won the Polish version of "Soapstar Superstar" ("Jak oni śpiewają") in 2007. She first rose to fame for her role as Agnieszka in the Polish sitcom "13 Posterunek", which was directed by Maciej Slesicki. In addition to series, she has also appeared in a number of other famous Polish sitcoms and movies, including "Świat według Kiepskich", "Nastroje" and in Waldemar Dziki's movie "Pierwszy Milion" (2000r.). In the TV series "Zostac Miss", she plays a student of philosophy, and in "Plebania" she plays Wiki, the sister of a vicar. In 2002, she had a role in Olaf Lubaszenko's comedy "E=MC2". Since 2003, she has had a role in the series “Czego sie boją faceci, czyli seks w mniejszym miescie”. In 2004, she took part in "Nigdy w Życiu!" as Jola. She also performed in the series "Dziki" (2004r.) and in its sequel "Dziki 2. Pojedynek" (2005r.). She has recently signed a contract with the Polish publishing-house My Music.

Discography

Albums

  • 2007 Jak Oni Śpiewają
  • 2007 Nie dla oka
  • 2008 Poza kontrolą

Singles

Year Single album Chart positions
Polska Europa
2007 Zawsze byłam Nie dla oka 12 106

Filmography

  • 2009-: Pierwsza miłość – Anna Bilewska
  • 2006: My Baby – Zosia
  • 2006: Job, czyli ostatnia szara komórka – Karolina
  • 2005: Dziki 2. Pojedynek – Magda
  • 2004: Talki z resztą – fiancée of Kazik
  • 2004: Dziki – Magda
  • 2004–2007: Kryminalni – Litycka (guest star)
  • 2004: Nigdy w życiu! – Jola
  • 2003–2005: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście – Olga Wojnowska "Wenus" (guest star)
  • 2003–2004: Rodzinka – Agata Krupa, wife of Wiesiek (guest star)
  • 2003: Zostać miss 2 – Tekla Kaczmarek
  • 2002: Komedia Więzienna
  • 2002: E=mc² – Stella
  • 2002: Rób swoje ryzyko jest twoje – Telimana
  • 2001: Zostać miss – Tekla Kaczmarek
  • 2001: Poranek kojotanurse
  • 2000: 13 Posterunek 2 – Agnieszka Cezary
  • 2000: Chłopaki nie płaczą – nurse
  • 2000-: Plebania – Weronika "Wiki" Potoczny
  • 1999–2007: Świat według Kiepskich – Cousin (guest star)
  • 2000: Na dobre i na złe – Basia, girlfriend of Mirek (guest star)
  • 1997: Sara – Sara
  • 1997–1998: 13 Posterunek – Agnieszka
kids search engine
Agnieszka Włodarczyk Facts for Kids. Kiddle Encyclopedia.