kids encyclopedia robot

Sırrı Gültekin facts for kids

Kids Encyclopedia Facts
Sırrı Gültekin
Born (1924-07-27)July 27, 1924
Bakırköy, Istanbul
Died February 7, 2008(2008-02-07) (aged 83)
Nationality Turkish
Occupation Turkish actor, film director, film producer
Years active 1939-2008

Sırrı Gültekin (born 27 July 1924, Bakırköy, Istanbul - died 7 February 2008, Istanbul), Turkish actor, film director, screenwriter, film producer.

Biography

Sırrı Gültekin, who started his art life in Bakırköy People's House in 1939, later entered the cadre of City Theater. After his acting career, he stepped into the cinema with the assistance of Sami Ayanoglu in 1949. Lütfi Akad, the artist was brought up by the influence, he played in a few films. Since 1954 he has been directing his own films, writing a script after 1957, and after 1963 he started producing. Up to 150 filings have been signed. Gültekin, who is a member of the Film Directors Association and presided over the Foundation of the Filmsan Foundation, has also directed series for TV.

Filmography

  • Can Dostlar - 2000
  • Ölürsün Gülmekten - 2000
  • Sarhoş - 1994
  • Talihsiz Bilo - 1994
  • Gitme Kal - 1994
  • Oyun İçinde Oyun - 1993
  • Dur Gitme - 1993
  • Bir Ömrün Bedeli - 1991
  • Her şey Kocam İçin - 1991
  • Bir Kadın Bir Yaşam - 1989
  • Süper Baba, film, 1988 - 1988
  • Denizden Gelen Kadın - 1988
  • Kuvvetin Ötesi - 1988
  • Aşk Rüzgarı - 1987
  • Kenar Mahalle - 1987
  • Piyangocu Kız - 1986
  • Bir Yabancı Konuk - 1986
  • Kiralık Ev - 1986
  • Küçük Ağam - 1986
  • Ben Milyoner Değilim - 1986
  • Korkunun Bedeli - 1986
  • Çalınan Hayat - 1985
  • Nokta İle Virgül Deh Deh Düldül - 1985
  • İşler Tıkırında - 1985
  • Gözlerden Kalbe - 1985
  • Duyar mısın Feryadımı - 1985
  • Mavi Muammer - 1985
  • Şaşkın Gelin - 1984
  • Kasımpaşalı Emmanuel - 1979
  • İbiş'in Rüyası - 1979
  • Ali Baba'nın Çiftliği - 1978
  • Can Hatice - 1978
  • Sarhoş - 1977
  • Gülünüz Güldürünüz - 1977
  • Ne Haber - 1976
  • Şeytan Diyor ki - 1976
  • Seni Sevmekle Suçluyum - 1976
  • Şoför Mehmet - 1976
  • Bu Nasıl Dünya - 1976
  • Dalgacı Mahmut - 1976
  • Hamamcı Şevket - 1975
  • Şehvet Kurbanı Şevket - 1975
  • Ah Nerede Vah Nerede - 1975
  • Üç Gelin Altı Damat - 1975
  • Dam Üstüne Çul Serelim - 1975
  • Gelinin Ödü Patladı - 1975
  • Kuvvet Macunu - 1975
  • Tamam mı Devam mı - 1975
  • Evet mi Hayır mı - 1974
  • Bir Tanem - 1974
  • Şiribim Şiribom - 1974
  • Öfkenin Bedeli - 1974
  • Parasızlar - 1974
  • Hamsi Nuri - 1973
  • Kaynanam Kudurdu - 1973
  • Çulsuz Ali - 1973
  • Gecekondu Rüzgarı - 1972
  • İki Ateş Arasında - 1972
  • O Ağacın Altında - 1972
  • Ölüm Nöbet Bekliyor - 1972
  • Ah Bir Zengin Olsam - 1971
  • Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
  • Çılgın Yenge - 1971
  • Keloğlan Aramızda - 1971
  • Kadifeden Kesesi - 1971
  • Cımbız Ali - 1971
  • Tophaneli Murat - 1971
  • Ham Meyva - 1970
  • Kara Dutum - 1970
  • Kendim Ettim Kendim Buldum - 1970
  • Kördüğüm - 1970
  • Zindandan Gelen Mektup - 1970
  • Adım Kan Soyadım Silah - 1970
  • Allı Yemeni - 1970
  • Berduş Kız - 1970
  • Dönme Bana Sevgilim - 1970
  • Nisan Yağmuru - 1969
  • Gel Desen Gelemem ki - 1969
  • Sazlı Damın Kahpesi - 1969
  • Gelin Ayşem - 1969
  • Kınalı Keklik - 1969
  • Sevdalı Gelin - 1969
  • Tel Örgü - 1969
  • Şahane İntikam - 1969
  • İstanbul'da Cümbüş Var - 1968
  • Kalbimdeki Yabancı - 1968
  • Atlı Karınca Dönüyor - 1968
  • Menderes Köprüsü - 1968
  • Kara Gözlüm Efkarlanma - 1968
  • Trafik Belma - 1967
  • Bir Annenin Gözyaşları - 1967
  • Üç Sevdalı Kız - 1967
  • Bırakın Yaşayalım - 1967
  • Yıkılan Gurur - 1967
  • Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
  • İzmir'in Kavakları - 1966
  • Boyacı - 1966
  • Aşkın Kanunu - 1966
  • Halime'yi Samanlıkta Vurdular - 1966
  • Şekerli misin Vay Vay - 1965
  • İnatçı Gelin - 1965
  • Yalancının Mumu - 1965
  • Öfke Dağları Sardı - 1965
  • Adım Çıkmış Sarhoşa - 1965
  • Cezmi Band 007.5 - 1965
  • Bilen Kazanıyor - 1965
  • Cımbız Ali - 1964
  • Cübbeli Gelin - 1964
  • Var mı Bana Yan Bakan? - 1964
  • Poyraz Osman - 1964
  • Can Pazarı - 1963
  • Kavgasız Yaşayalım - 1963
  • Avare Şoför - 1963
  • Şeytan Bunun Neresinde - 1962
  • Damat Beyefendi - 1962
  • Aşk Güzeldir - 1962
  • Gurbet Yolcuları - 1962
  • Can Evimden Vurdular - 1962
  • Günahsız Aşıklar - 1962
  • Ağlama Sevgilim - 1962
  • Naciyem - 1961
  • Sabırtaşı - 1961
  • Biz İnsan Değil miyiz - 1961
  • Kara Dut - 1961
  • Minnoş - 1961
  • Garipler Sokağı - 1959
  • Sevdalı Gelin - 1959
  • Ayrılık - 1958
  • Allı Yemeni - 1958
  • Kelepçe - 1958
  • Son Nefes - 1958
  • Kara Günlerim - 1957
  • Pusu - 1957
  • Uçurum - 1957
  • Dertli Gönül - 1957
  • Artık Çok Geç - 1955
  • Aramızda Yaşıyamazsın - 1954
  • Son Şarkı - 1954
kids search engine
Sırrı Gültekin Facts for Kids. Kiddle Encyclopedia.