Carl Öst facts for kids

Kids Encyclopedia Facts
Carl Öst
Born (1908-01-19)19 January 1908
Alfta Parish, Sweden
Died 13 February 1988(1988-02-13) (aged 80)
Ovanåker Parish, Sweden
Occupations singer, musician
Instruments violin, guitar

Carl Öst, born 19 January 1908 in Alfta Parish, Sweden, dead 13 February 1988 in Ovanåker Parish, Sweden was a Swedish singer and musician. He played the violin and the guitar. He originally played folk music. He later switched to Christian music.

Discography

Albums

  • 1968 Hemmakväll hos familjen Carl Öst
  • 1971 Carl Öst sjunger och spelar; Theofil Engström sjunger och spelar
  • 1973 Calle Östs bästa
  • 1975 Sånger för stora och små
  • 1978 Stugmöte

Singes and EP records

  • 1957 Vi har kommit ombord
  • 1958 Nu är jag lycklig
  • 1959 Jag får räkna med Jesus i allt
  • 1959 Jag vill ha mycket, mycket mer
  • 1960 Han gör inga misstag
  • 1961 Härliga morgon
  • 1964 Jag seglar hem
  • 1963 Pelle
  • 1965 Sången om Jesus
  • 1966 Vi skall fara bortom månen
  • 1967 Han står vid rodret

Carl Öst Facts for Kids. Kiddle Encyclopedia.