kids encyclopedia robot

Amr Diab facts for kids

Kids Encyclopedia Facts
Quick facts for kids
Amr Diab
Amr Abdul Baset Diab.jpg
Background information
Birth name Amr Abdel Basset Abdel Azeez Diab
Born 11 October 1961 (1961-10-11) (age 60)
Port Said, Egypt
Genres Arab pop, dance, folk dance, Latin pop
Occupation(s) Singer, composer
Instruments Vocal, Piano
Years active 1983–present

Amr Abdul-Basset Abdul-Azeez Diab (Arabic: عمرو عبد الباسط عبد العزيز دياب  , born 11 October 1961) is an Egyptian singer-songwriter.

Discography

Official Albums

  • 1983: Ya Tareeq (يا طريق - O Road)
  • 1985: Ghanny Men Albak (غنّي من قلبك - Sing From Your Heart)
  • 1986: Hala Hala (هلا هلا - Welcome, Welcome)
  • 1987: Khalseen (خالصين - We're Even)
  • 1988: Mayyal (ميّال - In Love)
  • 1989: Shawaana (شوقنا - Missing You)
  • 1990: Matkhafeesh (متخافيش - Don't Worry)
  • 1991: Habiby (حبيبي - My Love)
  • 1992: Ayamna (أيامنا - Our Days)
  • 1992: Ice Cream Fi Gleam (أيس كريم في جليم - Ice Cream In Gleam)
  • 1993: Ya Omrena (يا عمرنا - Our Life)
  • 1994: W Ylomoony (و يلوموني - And They Blame Me)
  • 1994: Zekrayat (ذكريات - Memories)
  • 1995: Ragaeen (راجعين - We'll Be Back)
  • 1996: Nour El-Ain (نور العين - Light Of The Eye)
  • 1998: Awedoony (عوّدوني - They Got Me Used To)
  • 1999: Amarein (قمرين - Two Moons)
  • 2000: Tamally Maak (تملي معاك - Always With You)
  • 2001: Aktar Wahed (أكتر واحد - The Most One)
  • 2003: Allem Alby (علم قلبي - Teach My Heart)
  • 2004: Leily Nahary (ليلي نهاري - My Night, My Day)
  • 2005: Kammel Kalamak (كمّل كلامك - Keep Talking)
  • 2007: El Leila De (الليلا دي - This Night)
  • 2009: Wayah (ويّاه - With Her)
  • 2010: Aslaha Btefre' (اصلها بتفرق - Because She Makes A Difference)
  • 2011: Banadeek Ta'ala (بناديك تعالى - I'm calling you come )
  • 2013: El Leila (الليلة - Tonight)
  • 2014: Shoft El Ayaam (Seen The Days)

Unofficial Albums

  • 1984* Forsan Asia ( Asia Knights - فرسان آسيا )
  • 1986 Menin Ageeb Nas (Where Can I Get People - منين أجيب ناس ) - ( Yanabee' El Nahr TV Series - مسلسل ينابيع النهار )
  • 1986* Ya Helwa ( Sweetie - يا حلوة )
  • 1987 Assef ( Sorry - آسف ) - ( Assef la yogad hal akhar TV Series - مسلسل آسف لا يوجد حل آخر )
  • 1999 The best of Amr diab ( أحلى ما غنى عمرو دياب )
  • 2002 Rewind
  • 2004 Amr Diab Greatest Hits (1986–1995)
  • 2005 Amr Diab Greatest Hits (1996–2003)
  • 2005 Mateftekrish ( Don't Even Think - ماتفتكريش )

Images for kids

kids search engine
Amr Diab Facts for Kids. Kiddle Encyclopedia.